Vanliga frågor

Vad är Jailbreak Oskarshamn?

Vi finns på Slottsgatan 19, mellan Lekia och Kebabköket i Oskarshamn.

Escape room eller escape game, rymningsspel kallat på svenska, är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp med 2-6 personer blir inlåsta i ett rum. Där ska ni tillsammans lösa pussel och gåtor och använda ledtrådarna till att ta er ut ur rummet innan tiden har gått ut.

Det är inte fysiskt utmanade utan det gäller att klura ut den rätta lösningen. Det betyder dock inte att ni kan svettas lite, kanske av glädje men stundtals även av lite frustration. Oroa dig inte om du inte är ett matematiskt geni. Alla behövs och gärna flera olika typer av hjärnor! Visst, ett och annat tal kanske ska räknas ut, men lika ofta handlar det om att leta mönster, hitta ledtrådar eller klura ut pussel.

Ingen muskelkraft att tala om behövs, däremot kommer ni träna och gnugga geniknölarna så hårt att ni möjligen kommer ut med skavsår på hjärnan. Det kommer det dock vara värt, vi lovar!

Åldersgräns?

Det finns ingen övre åldersgräns, ni måste dock vara minst 18 år utan målsmans sällskap. Varje familj avgör själv om de anser att deras barn kommer ha roligt och kan bidra i rummen. Vi erbjuder inga särskilda barnpriser.

Några enkla budord att förhålla sig till

  • Se till att komma i tid, gärna 10 minuter innan starttid.
  • Ingen alkohol, rökning eller husdjur är tillåtna i våra lokaler.
  • Inget våld behövs, var försiktig med alla saker i rummet, detta inkluderar möbler, lås, nycklar och annan rekvisita.
  • Inga mobiltelefoner får användas, och det är inte tillåtet att ta bilder i rummet.
  • Klättra inte på möbler, rummen är designade så att det inte behövs och vi vill inte att ni ska skada er.
  • Det är inte tillåtet att offentligt avslöja handling eller pussel och dess lösningar som finns i rummen.
  • En nyckel passar endast i ett lås, en ledtråd är endast till ett problem. Ni behöver inte prova samma nyckel i andra lås. Har ni använt en nyckel, kod eller ledtråd kan ni lägga dem åt sidan.
Scroll to top