Inför musikquiz live online 3 mars

Så här funkar musikquiz live online

Sändningen drar igång 10 minuter innan er starttid för quizet. Under dessa tio minuter spelas musik och det rullar information och tips inför quizet, så att ni i lugn och ro ska hinna ställa in volymen och eventuellt casta sändningen.

Här kommer ett par tips på hur du på bästa sätt förbereder dig:

  • Ni behöver två enheter: en för att svara på formuläret och en för att se sändningen. Ex. en mobil för att svara på frågorna, och en dator/tv/platta för att se quizet.
  • Utse en lagkapten, vars mobil/platta/dator ni  använder och skickar in svaren med.
  • Ändra tiden för skärmsläckaren i mobilen till ”alltid på”, så mobilen inte går ner i viloläge mitt i quizet om ni använder en mobil för att svara på frågorna.
  • Klura på ert lagnamn redan nu. Det får gärna vara lite kaxigt eller roligt. Använd inga skiljetecken, så som &, ? eller emojis i lagnamnet.
  • Se upp för autocorrect när ni svarar på frågorna.
  • Om ni har möjlighet – casta livestreamen till tv:n och koppla in era bästa högtalare.
  • Försök svara så korrekt som möjligt i formuläret. Visst utrymme för felstavningar finns, men tänk på att inte använda slang eller förkortningar. Försök inte vara rolig eller skoja till det, utan satsa på att skriva rätt svar på frågorna. 
  • I Googleformuläret: tryck inte på tillbaka i webbläsaren eller på mobilen, det är i formuläret ni klickar på bakåt, annars riskerar ni att formuläret laddas om och då försvinner all er data.

Quizmaster Marika Karlstad kommer leda er genom quizet med samma energi, engagemang och proffsighet som alltid. Vi hoppas att ni är lika taggade som vi!

Wohoo!

Vid frågor eller funderingar, mejla: info@jailbreakoskarshamn.com.

Kommentarer om Marikas digitala musikquiz
”Otroligt kul – på tok för kort – vill hålla på heeeeeela kvällen! Bra tajming, lite enkeltisch, men säkert en bra nivå för samtliga. Bra tekniska lösningar, flöt på finfint.” Livequiz 11 december 2020.

”Väldigt väl genomfört! Toppen i upplägg, typ av frågor och takt. Vi är jättegärna med igen :)” Livequiz 11 december 2020.

”Superduperbra blandning som passar för alla åldrar!” Livequiz 25 december 2020.

”Du ger energi Marika!!! Lööööv it ” Livequiz 8 januari 2021.

”Dina quiz är bäst!! Keep up the good work, mera livequiz så man alltid kan vara med!” Livequiz 26 december 2021.

Copyright © 2023 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design