Information om ClueKeeper

Här har vi samlat all information ni behöver inför vårt äventyr Mysteriet med den stulna guldnyckeln, som spelas i appen ClueKeeper. Bli nu inte avskräckt, det går utmärkt att bara ladda ned appen och skriva in spelkoden ni får när ni köpt biljett. Vänta dock med att ange startkoden till äventyret tills ni är redo att starta spelet.

Teknisk information

Vi använder oss av en gratisapp som heter ClueKeeper. För att delta i Mysteriet med den stulna guldnyckeln behöver ni ladda ned och installera appen på minst en enhet (Android eller iOS).

Du kan ladda ned appen i App Store eller Google Play-butiken.

Det går bra att installera appen på fler enheter om ni vill. Se till att enheten är fulladdad inför äventyret. När ni installerat ClueKeeper rekommenderar vi att ni spelar demospelet Welcome to ClueKeeper, så blir ni bekanta med hur ni ska navigera i appen. Demospelet hittar ni när ni öppnar appen.

Logga in

När ni har installerat spelet kan ni välja att logga in med ett Google-, Apple- eller Facebookkonto. Ni kan även logga in som gäst, men det är inget vi rekommenderar. Om ni loggar in med Google, Apple eller Facebook kan ni lägga till lagmedlemmar i laget och ni får tillgång till hela appen med statistik, topplista med mera och hela spelupplevelsen blir bättre.

Spelkod och startkod

En spelkod skickas till den mejl ni angav vid bokningen. Spelkoden skickas från ClueKeeper, de står som avsändare i mejlet. Spelkoden anger ni i appen för att ladda ned äventyret i förväg. Spelkoden är alltså för att ladda ned äventyret och inte samma som startkoden för spelet. Obs! Ange inte startkoden för spelet förrän ni är redo att spela äventyret. Startkoden hittar ni i spelet Mysteriet med den stulna guldnyckeln.

Lagkapten/master och lagmedlemmar

Den enhet som ni använder spelkoden på blir er lagkapten, vilket kallas för master i appen, och telefonen är också master. Den mobilen använder ni för att skriva in startkoden till äventyret i, svara på uppdragen eller köpa ledtrådar från. Det är även bra om mastern har Google Maps-appen installerad på sin mobil.

Du kan lägga till lagmedlemmar till ert lag. De måste ha ClueKeeper installerat på sin telefon, och det är endast mastern som kan lägga till lagkamrater. Du lägger till lagkamrater genom menyn för äventyret. Lagkamraterna registreras till laget och kan se poäng och all information som mastern ser.

Om er masterenhet har lågt batteri, kan ni ange en annan lagmedlem som ledare och överföra masterfunktionen till dennes mobil. Från huvudmenyn väljer ni släpp master. På den nya masterenheten väljer ni bli master och fortsätter med äventyret.

Mobildata

Ni kommer ha bättre uppkoppling om ni använder mobildata under hela äventyret. Om ni skulle få ett error-meddelande i appen, kolla om ni råkat koppla upp er mot något wifi. Stäng i så fall av wifi och aktivera mobildata, så är problemet löst. Master-telefonen behöver ha tillgång till internet under hela äventyret.

Ledtrådar

Under äventyrets gång skickas det ibland ut ledtrådar till vissa uppdrag. De som automatiskt dyker upp är gratis. Om ni fastnar vid något uppdrag och gratisledtråden inte var till någon hjälp, så kan ni klicka på ledtrådsknappen. Där kan ni köpa ledtrådar och de dyker upp där med jämna mellanrum. Har ni inte tillgång till alla köp-ledtrådarna på en gång, klicka på ledtrådsknappen då och då om ni fastnar, för att se om det finns någon ledtråd att köpa. En del köp-ledtrådar blir gratis efter en viss tid. Det ser ni tydligt i appen.

Tidräkning och topplista

När ni har skrivit in startkoden i appen startar äventyret och tiden börjar ticka. Det är beräknat att äventyret tar 2-2,5 timmar för de flesta lag, så ta gärna en paus under spelets gång om ni behöver vila lite. Eller passa på att fira äventyrets slut efteråt på någon av stadens restauranger och caféer.

Observera att tiden för att ta sig mellan uppdragen inte räknas, ni får inga bonuspoäng för att ni springer mellan platserna. Ha hellre roligt än stressigt!

Topplistan baseras på två saker: totalpoäng och tiden det tar för er att lösa respektive uppdrag. Här kan du se hela resultatlistan.

Ha kul, håll sams och lycka till!

Fängslande hälsningar,
Marika, Matts, Marcus

Copyright © 2022 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design