FAQ

Vanliga frågor

Vad är Jailbreak Oskarshamn?

Vi är Kalmar läns första escape game. Escape room eller escape game, rymningsspel kallat på svenska, är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp på 2-6 personer blir inlåsta i ett rum. Där ska ni med hjälp av logiskt tänkande tillsammans lösa pussel och gåtor och använda de koder och ledtrådar ni får fram till att ta er ut ur rummet inom 60 minuter. Annars blir ni fast för alltid.

Är utmaningarna fysiskt utmanande?

Nej, det är inte fysiskt utmanade utan det gäller att klura ut den rätta lösningen. Det betyder dock inte att ni kan svettas lite, kanske av glädje men stundtals även av lite frustration. Oroa dig inte om du inte är ett matematiskt geni. Alla behövs och gärna flera olika typer av hjärnor! Ofta handlar det om att leta mönster, hitta ledtrådar eller klura ut pussel.

Ingen muskelkraft att tala om behövs, däremot kommer ni träna och gnugga geniknölarna så hårt att ni möjligen kommer ut med skavsår på hjärnan. Det kommer det dock vara värt, vi lovar!

Alla kan vara med – det enda ni behöver är er hjärna!

Åldersgräns?

Det finns ingen övre åldersgräns, ni måste dock vara minst 18 år gamla utan målsmans sällskap. Våra rum är vuxenanpassade och vi har en lägsta rekommenderbar ålder på 12 år. Varje familj avgör dock själv om ni anser att era barn kommer ha roligt och kan bidra i rummen. Vi erbjuder inga barnpriser utan varje person i rummet räknas som en spelare.

Information gällande coronaviruset covid-19

Vi har enbart öppet för sällskap som bor ihop och/eller som umgås dagligen och följer följaktligen Folkhälsomyndighetens och Region Kalmar läns rekommendationer, vilka i dagsläget gäller fram till 8 december. Ni kan utan problem hålla avstånd till er spelledare, men ni måste själva ta ansvar och inte bli inlåsta ihop om ni normalt sett inte umgås varje dag. Tillsammans hjälps vi åt för att minska smittspridningen!

Vi förutsätter att ni är friska och symptomfria och ditt sällskap har inte samröre med andra sällskap under tiden hos oss. Vi har som vanligt god handhygien och handsprit på plats. Vi ber er att tvätta och sprita händerna på plats hos oss både innan och efter inlåsningen.

Ni har möjlighet att utan kostnad avboka er fängslande upplevelse ända fram till er starttid. Ni måste dock meddela oss. Ni kan välja mellan full återbetalning eller ett presentkort med totala summan, som ni kan nyttja när ni önskar. Presentkortet är automatiskt giltigt i 12 månader, men förlängs utan problem efter förfrågan från er.

Vi tycker det är jäkligt tråkigt att vi måste göra så här, men vi vill göra vad vi kan för att minska smittspridningen och skydda er gäster.

Tidsåtgång

För en inlåsning i något av våra rum önskar vi totalt 90 minuter av er tid, inklusive intro innan, spel av rum, genomgång efteråt samt lagfoto och enklare fika. Om någon i sällskapet använder läsglasögon kan det vara bra att ta med dessa. Ni är välkomna precis som ni är, om det så är i högklackat eller gympaskor. Hos oss är det endast hjärnan som ska jobba!

Öppettider

Vi har inga fasta öppettider. Du hittar lediga tider för våra rum under fliken boka. Det går alltid att mejla oss med en förfrågan om dag och tid om ni önskar komma en dag som inte är bokningsbar i bokningssystemet.

Vad är skillnaden på skattkisteäventyret och karantänkistan?

Den största skillnaden är att karantänkistan är utan spelledare. Om ni kör fast använder ni mappen med ledtrådar som ni får vid leveransen. Skattkisteäventyret är med en spelledare som håller ihop hela upplevelsen och även knuffar er framåt om ni kör fast. Det blir mer uppstyrt och fartfyllt, vilket är väldigt uppskattat. Skattkisteäventyret avslutas med genomgång av kistan samt prisutdelning. Läs mer om respektive upplevelse under aktiviteter.

Några enkla budord att förhålla sig till

  • Drick inga rusdrycker innan inlåsningen, utan fira i så fall efteråt. Det är sällan det logiska tänkandet blir bättre med alkohol i kroppen. Både ni och vi spelledare kommer ha roligare om ni anländer nyktra till oss.
  • Se till att komma i tid, gärna 10 minuter innan starttid.
  • Ingen rökning eller husdjur är tillåtet i våra lokaler.
  • Inget våld behövs, var försiktig med alla saker i rummet, detta inkluderar möbler, lås, nycklar och annan rekvisita.
  • Inga mobiltelefoner får användas, och det är inte tillåtet att ta bilder i rummet.
  • Ta gärna med läsglasögon om någon i sällskapet använder sådana. I övrigt kan ni komma precis som ni är.
  • Klättra inte på möbler, rummen är designade så att det inte behövs och vi vill inte att ni ska skada er.
  • Det är inte tillåtet att offentligt avslöja handling eller pussel och dess lösningar som finns i rummen.
  • En nyckel passar endast i ett lås, en ledtråd är endast till ett problem. Ni behöver inte prova samma nyckel i andra lås. Har ni använt en nyckel, kod eller ledtråd kan ni lägga dem åt sidan.
Copyright © 2021 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design
Scroll Up