FAQ

Vanliga frågor

Vad är Jailbreak Oskarshamn?

Vi är Kalmar läns första escape game och enligt TripAdvisor även Sveriges fjärde bästa escape room. Det är vi väldigt stolta över! Escape room eller escape game, rymningsspel kallat på svenska, är ett äventyrsspel där du tillsammans med en grupp på 2-6 personer blir inlåsta i ett rum. Där ska ni med hjälp av logiskt tänkande tillsammans lösa pussel och gåtor och använda de koder och ledtrådar ni får fram för att ta er ut ur rummet inom 60 minuter. Annars blir ni fast för alltid.

Är utmaningarna fysiskt utmanande?

Nej, det är inte fysiskt utmanade utan det gäller att klura ut den rätta lösningen. Det betyder dock inte att ni kan svettas lite, kanske av glädje men stundtals även av lite frustration. Oroa dig inte om du inte är ett matematiskt geni. Alla behövs och gärna flera olika typer av hjärnor! Ofta handlar det om att leta mönster, hitta ledtrådar eller klura ut pussel.

Ingen muskelkraft att tala om behövs, däremot kommer ni träna och gnugga geniknölarna så hårt att ni möjligen kommer ut med skavsår på hjärnan. Det kommer det dock vara värt, vi lovar!

Alla kan vara med – det enda ni behöver är er hjärna!

Läs mer om vår idé kring spelledare och ledtrådar här.

Språkneutrala rum

Får ni besök av icke-svensktalande eller stöter ni på en turist som gärna vill spela ett escape room kan ni tipsa om att både rummet Jailbreak och rummet Blackout är så kallat språkneutrala. Inga svenskkunskaper behövs och vi levererar ett fängslande intro och ledtrådar på engelska. Meddela oss gärna innan så vi kan förbereda på bästa sätt.

Åldersgräns

Spelarna ska vara minst 18 år gamla utan målsmans sällskap. Våra rum är vuxenanpassade och vi har en lägsta rekommenderad ålder på 12 år. Varje familj avgör själv om ni anser att era barn kommer ha roligt och kan bidra i rummen. Vi erbjuder inga barnpriser utan varje person i rummet räknas som en spelare.

Priser och betalning

Det kostar 290 kr per person för en inlåsning i något av våra escape rooms. Prissättningen börjar på 870 kr (för 2-3 spelare). Därefter ökar det med 290 kr per person. Max antal spelare per rum är sex spelare. Alla personer i rummet räknas som spelare.

Priser:
2-3 spelare: 870 kr
4 spelare: 1160 kr
5 spelare: 1450 kr
6 spelare: 1740 kr

Ni bokar och betalar direkt online i bokningssystemet. Vi erbjuder ingen betalning på plats, utan då är det full fokus på er upplevelse som gäller.

Vid kortbetalning online i vårt bokningssystem tar vi betalt per person, 290 kr inklusive moms. Vi kan även mejla en betallänk från systemet för er att betala med exempelvis företagskortet.

Det går fint att lägga till fler spelare om det skulle tillkomma någon efter att ni har bokat. Betalning sker innan er aktivitet till vårt swishnummer.

Fakturabetalning

Företag kan betala mot faktura, då är priset per rum och inte per person, 1740 kr ex moms per rum. Läs mer under ”större sällskap”, om ni önskar boka flera rum med samma starttid. För föreningar är priset inklusive moms.

Flipper game room

I vår flipperhall erbjuder vi provocerande rolig underhållning i form av ett dussin flipperspel.
Läs mer om flipper game room här.

Av- och ombokning

Ni har fri ombokning till annat datum fram till och med dagen innan er fängslande upplevelse. Kan ni inte boka om till en annan dag får ni bokningen återbetalad i form av presentkort, så ni kan besöka oss vid senare tillfälle istället. Presentkortet är giltigt i 12 månader.

Presentkort

Ge bort en fängslande gåva till någon du vill låsa in i våra escape room eller vill du ge bort en omgång nostalgi i vårt Flipper Game Room? Läs mer om presentkort som du kirrar direkt online här.

Tidsåtgång

För en inlåsning i något av våra rum önskar vi totalt 90 minuter av er tid, inklusive intro innan, spel av rum, genomgång efteråt samt lagfoto och enklare fika (kaffe, te, varm choklad och mineralvatten). Om någon i sällskapet använder läsglasögon kan det vara bra att ta med dessa. Ni är välkomna precis som ni är, om det så är i högklackat eller gympaskor. Hos oss är det endast hjärnan som ska jobba!

Öppettider

Vi har inga fasta öppettider för escape room eller flipper game room. Du hittar lediga tider för våra rum under fliken boka nu. Det går alltid att mejla oss med en förfrågan om dag och tid om ni önskar komma en dag som inte är bokningsbar i bokningssystemet.

Vi har oftast 24 timmar framförhållning för bokning online i vårt bokningssystem. Önskar du boka med kort varsel kan du mejla oss på info@jailbreakoskarshamn.com, för att se om det finns någon spelledare tillgänglig som kan låsa in er.

Större sällskap?

Vill ni boka fler rum med samma starttid? Kul!

Vi har en spelledare per rum och kan inte garantera att ni kan spela flera rum med samma starttid om ni är ett större sällskap, men vi gör vårt bästa för att lösa era önskemål. Har vi tillgängliga spelledare kan ni vara upp till 25 personer samtidigt som låses in fördelade i våra fyra rum. Mejla oss önskemål om datum, tid och antal, så återkopplar vi till er.

Är ni 10-30 spelare kan ni även spela vårt skattkisteäventyr hos oss. Det avslutas med fika och prisutdelning och hålls ihop av en spelledare. Vi kommer även gärna till er med vårt skattkisteäventyr för upp till 100 spelare.

För 2-20 spelare rekommenderar vi vårt Flipper Game Room. En flipperhall med ett dussin spel helt för er själva.

Vad är skillnaden på skattkisteäventyret och Professorns box?

Den största skillnaden är att Professorns box är utan spelledare. Om ni kör fast använder ni mappen med ledtrådar som ni får vid leveransen. Skattkisteäventyret är med en spelledare som håller ihop hela upplevelsen och även knuffar er framåt om ni kör fast. Det blir mer uppstyrt och fartfyllt, vilket är väldigt uppskattat. Skattkisteäventyret avslutas med genomgång av kistan samt prisutdelning. Läs mer om respektive upplevelse under aktiviteter.

Några enkla budord att förhålla sig till

  • Drick inga rusdrycker innan inlåsningen, utan fira i så fall efteråt. Det är sällan det logiska tänkandet blir bättre med alkohol i kroppen. Både ni och vi spelledare kommer ha roligare om ni anländer nyktra till oss.
  • Se till att komma i tid, gärna 10 minuter innan starttid.
  • Ingen rökning eller husdjur är tillåtet i våra lokaler.
  • Ingen alkohol är tillåten i vår lokal. Vi finns mitt i centrum och det är nära till närmaste vattenhål efteråt.
  • Inget våld behövs, var försiktig med alla saker i rummet, detta inkluderar möbler, lås, nycklar och annan rekvisita.
  • Inga mobiltelefoner får användas, och det är inte tillåtet att ta bilder i rummet.
  • Ta gärna med läsglasögon om någon i sällskapet använder sådana. I övrigt kan ni komma precis som ni är.
  • Klättra inte på möbler, rummen är designade så att det inte behövs och vi vill inte att ni ska skada er.
  • Det är inte tillåtet att offentligt avslöja handling eller pussel och dess lösningar som finns i rummen.
  • En nyckel passar endast i ett lås, en ledtråd är endast till ett problem. Ni behöver inte prova samma nyckel i andra lås. Har ni använt en nyckel, kod eller ledtråd kan ni lägga dem åt sidan.
Copyright © 2023 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design