DET STORA FOLKTANDVÅRDSÄVENTYRET

Här har vi samlat all information ni behöver inför Folktandvårdsäventyret, som spelas i appen ClueKeeper. Spelkoden till äventyret mejlas till samtliga kumpaner i ditt lag. Spelkoden använder ni för att ladda ned Folktandvårdsäventyret. Startkoden för Folktandvårdsäventyret skriver ni inte in förrän ni är utanför kulturhuset och redo att spela den 7 oktober. Läs mer om skillnaden mellan spelkod och startkod längre ned.

Vad är Folktandvårdsäventyret?

En äventyrlig och interaktiv stadsjakt över Oskarshamn med element från escape game, så som logiskt tänkande och samarbete, men betydligt mer fartfyllt och äventyrslystet. Ett escape game-spel utomhus, helt enkelt. Folktandvårdsäventyret för dig genom staden där du och dina följeslagare tvingas lösa spännande uppdrag, pussel och utmaningar tillsammans. Ingen lokalkännedom om Oskarshamn behövs.

Stadens guldnyckel är stulen från museet! Polisen står handfallen, brottslingen har inte lämnat många spår eller ledtrådar efter sig. Och det är nu ni kommer in i bilden. Ni är privatdetektiver och har kallats in för att hitta tjuven med förhoppning om att återbörda nyckeln till Sjöfartsmuseet och kasta förövaren i fängelse.

Jakten kan börja! Har ni vad som krävs för att lösa Folktandvårdsäventyret? Let the games begin!

Teknisk information

Vi använder oss av en gratisapp som heter ClueKeeper. För att delta i Folktandvårdsäventyret behöver ni ladda ned och installera appen på minst en enhet (Android eller iOS).

Du kan ladda ned appen i App Store eller Google Play-butiken.

Det går bra att installera appen på fler enheter om ni vill. Se till att enheten är fulladdad inför äventyret. När ni installerat ClueKeeper rekommenderar vi att ni spelar demospelet Välkommen till ClueKeeper, så blir ni bekanta med hur ni ska navigera i appen. Demospelet hittar ni när ni öppnar appen. Det finns ytterligare ett gratisspel som heter Gnome Invasion, om ni vill spela mer.

Logga in

När ni har installerat spelet kan ni välja att logga in med ett Google-, Apple- eller Facebookkonto. Ni kan även logga in som gäst, men det är inget vi rekommenderar för då kan ni inte lägga till medlemmar i laget. Om ni loggar in med Google, Apple eller Facebook kan ni lägga till fler lagmedlemmar i laget och ni får tillgång till hela appen med statistik med mera. Hela spelupplevelsen blir bättre helt enkelt. ClueKeeper lagrar inte och sprider inte era uppgifter.

Spelkod och startkod

En spelkod skickas till samtliga i laget via mejl från oss. Spelkoden anger ni i appen för att ladda ned äventyret i förväg. Spelkoden är alltså för att ladda ned äventyret och inte samma som startkoden för spelet. Obs! Ange inte startkoden för spelet förrän ni är redo att spela äventyret den 7 oktober.

Lagledare och lagmedlemmar

Den enhet som ni använder spelkoden på blir er lagledare. Den mobilen använder ni för att skriva in startkoden till äventyret i, svara på uppdragen eller köpa ledtrådar från. Alla lagmedlemmar som registreras till samma lag kan skicka in svar i spelet, så det måste inte vara lagledaren som gör det.

Du kan lägga till lagmedlemmar till ert lag. De måste ha ClueKeeper installerat på sin telefon, och det är endast lagledaren som kan lägga till lagmedlemmar. Du lägger till lagmedlemmar genom menyn för äventyret. Lagmedlemmarna registreras till laget och kan se poäng och all information som lagledaren ser.

Det är bra om ni lägger till minst en lagmedlem, så att inte alla behöver stå runt en och samma telefon, utan då kan ni följa med i spelet med er egen telefon. Vi kommer finnas på plats under lunchen klockan 12-13 den 7 oktober och hjälper gärna till om ni inte fått kläm på det innan dess.

Om er lagledarenhet har lågt batteri, kan ni ange en annan lagmedlem som ledare och överföra lagledarrollen till dennes mobil. Från huvudmenyn väljer ni frisläpp lagledarrollen. På den nya enheten väljer ni bli lagledare och fortsätter med äventyret.

Gps och Google Maps

Gps:en ska vara igång under hela spelet. Se till att ni har godkänt att ClueKeeper får tillgång till gps:en i de mobiler ni vill använda. Det är även bra om lagledaren har Google Maps-appen installerad på sin mobil.

Mobildata

Ni kommer ha bättre uppkoppling om ni använder mobildata under hela äventyret. Om ni skulle få ett error-meddelande i appen, kolla om ni råkat koppla upp er mot något wifi. Stäng i så fall av wifi och aktivera mobildata, så är problemet löst. Lagledar-telefonen behöver ha tillgång till internet under hela äventyret.

Ledtrådar

Under äventyrets gång skickas det ibland ut ledtrådar till vissa uppdrag. De som automatiskt dyker upp är gratis. Om ni fastnar vid något uppdrag och gratisledtråden inte var till någon hjälp, så kan ni klicka på ledtrådsknappen. Där kan ni köpa ledtrådar och de dyker upp där med jämna mellanrum. Har ni inte tillgång till alla köp-ledtrådarna på en gång, klicka på ledtrådsknappen då och då om ni fastnar, för att se om det finns någon ledtråd att köpa. En del köp-ledtrådar blir gratis efter en viss tid. Det ser ni tydligt i appen.

Tidräkning och topplista

När ni har skrivit in startkoden i appen startar äventyret och tiden börjar ticka. Det är beräknat att äventyret tar 1,5-2,5 timmar för de flesta lag. Så fort ni har startat ett uppdrag är det alltså bäst att spela klart det, så att tiden slutar ticka.

Observera att tiden för att ta sig mellan uppdragen inte räknas, ni får inga bonuspoäng för att ni springer mellan platserna. Ha hellre roligt än stressigt!

Topplistan baseras på två saker: totalpoäng och tiden det tar för er att lösa respektive uppdrag. Vi återkommer med hela resultatlistan så fort alla lagen har gått i mål.

Ring Marika om ni undrar över något under spelets gång: 0725 60 20 72.


Ha kul, håll sams och lycka till!

Fängslande hälsningar,
Marika, Stella, Matts, Marcus, Isak, Lisa, Idde
Jailbreak Oskarshamn AB

Copyright © 2023 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design