Mysteriet med den stulna guldnyckeln

Mysteriet med den stulna guldnyckeln

Uppdraget

Museet har drabbats av ett fräckt inbrott – stadens nyckel är stulen!

Nyckeln fick Oskarshamn mottaga vid en högtidlig ceremoni påkostad av självaste kung Oscar den förste, som ett tack för att staden uppkallades efter honom 1856. Nyckeln har en gyllene kärna av guld och besmyckad med allsköns tindrande ädelstenar som safirer, diamanter och rubiner. Ja, att guldnyckeln är ovärderlig råder det ingen tvekan om.

Polisen står handfallen, brottslingen har inte lämnat många spår eller ledtrådar efter sig. Och det är nu ni kommer in i bilden. Ni är privatdetektiver och har kallats in för att hitta tjuven med förhoppning om att återbörda nyckeln till Sjöfartsmuseet och kasta förövaren i fängelse.

Flera skummisar har setts smyga omkring i stan i samband med inbrottet. Ert första uppdrag är att undersöka brottsplatsen utanför Kulturhuset och med hjälp av list och logiskt tänkande hitta ledtrådar och finna kopplingar som gör att ni kommer närmare skurken och nyckeln.

Jakten kan börja! Har ni vad som krävs för att lösa mysteriet med den stulna nyckeln?

Vad är Mysteriet med den stulna guldnyckeln?

Mysteriet med den försvunna guldnyckeln är ett nytt escape game-äventyr utomhus, skapat av Jailbreak Oskarshamn AB. Spela när du vill!

En äventyrlig och interaktiv stadsjakt över Oskarshamn med element från escape game, så som logiskt tänkande och samarbete, men betydligt mer fartfyllt och äventyrslystet. Ett escape game-spel utomhus, helt enkelt. Äventyret för dig genom staden där du och dina följeslagare tvingas lösa spännande uppdrag, pussel och utmaningar tillsammans för att få fast tjuven och hitta nyckeln.

Ingen lokalkännedom om Oskarshamn behövs och du väljer själv när du vill spela äventyret. Ni guidas runt genom stan med en app (ClueKeeper). Det är i appen som ni registrerar era lösningar och mottar ledtrådar om ni kör fast.

Information om appen ClueKeeper

All information om appen ClueKeeper som du behöver inför spelet hittar du här.

Behövs det särskilda förkunskaper eller förberedelser?

Äventyret sker utomhus och ni kommer att traska runt i staden. Bekväma skor och kläder efter väder är att rekommendera. Vattenflaska, läsglasögon och minst en (1) fulladdad smarttelefon med internet är bra att ha med sig, för ni kommer att guidas runt staden av en app. I övrigt är ni välkomna precis som ni är!

Appen vi använder oss av heter ClueKeeper och det är även på ClueKeepers webbsida som ni köper er startkod till äventyret. När ni har laddat ned appen kan ni testspela spelet Welcome to ClueKeeper, för att bekanta er med appen och dess funktioner. Det är inget måste utan för er egen skull.

Start och tidsåtgång

Äventyret beräknas ta mellan 2–2,5 timmar för de flesta lag. Passa gärna på att stötta det lokala café- och restauranglivet genom att avsluta med en härlig fika eller matbit i stan. Du behöver inte välja startdag och tid vid bokning utan bestämmer själv vilken tid och dag som du vill spela äventyret. Spelet börjar när du anger startkoden i appen.

Starten sker vid brottsplatsen utanför Kulturhuset och äventyret avslutas i närheten av Inre hamnen. Den totala promenadsträckan är cirka 2,5 kilometer på stadens gator och lämpar sig även fint för barnvagn.

Här hittar du Oskarshamns kommuns parkeringskarta.

Vem passar det här äventyret för?

Precis som alla våra aktiviteter är även detta skapat för att tilltala vuxna mer än barn, men barnfamiljer kommer så klart ha himla kul och kan hjälpas åt på äventyret. Den röda tråden genom våra aktiviteter är samarbete.

Att hjälpa till att lösa detta fruktansvärda brott och återbörda nyckeln torde ligga i både folks och fäs intresse, vilket gör detta till det ultimata äventyret att ta med sig vännerna, kollegorna eller familjen på. Du kan även spela det själv!

Vi rekommenderar 1-4 spelare per lag, är ni fler än så kan ni boka en biljett till och dela upp er i två lag och tävla mot varandra. Inga åldersgränser finns, varken nedåt eller uppåt. Ni lotsas runt genom stan med hjälp av appen och behöver ha en mobil med tillgång till internet under hela spelet.

Pris

Pris per lag för 1-4 deltagare: 399 kr per lag.

För företag

Det här äventyret sätter samarbete och logiskt tänkande på prov och passar utmärkt för teambuilding-aktiviteten på jobbet. Upplev ett par fängslande timmar tillsammans där ni uppdelade i lag försöker vara de första att hitta tjuven och återbörda nyckeln! Ni spelar när ni vill. Önskar ni en genomgång med en spelledare inför er samlade start fixar vi det.

Pris: 399 kr ex moms per lag. Eventuellt tillägg för genomgång med en spelledare vid ert starttillfälle.

Mejla info@jailbreakoskarshamn.com för bokning och mer information.

Summering

  • Roligt och klurigt äventyr utomhus
  • Passar för kompisar, kollegor, par, familj
  • Stadens nyckel är stulen av en hemsk typ
  • Hitta tjuven och återbörda nyckeln
  • Lös mysteriet när helst du vill
  • 1-4 deltagare per lag
  • Pris: 399 kr per lag
  • Minst en smarttelefon med fulladdat batteri och internet behövs
  • Sköna skor, vattenflaska och kläder efter väder
  • Information om appen ClueKeeper inför ditt spel
Copyright © 2023 Jailbreak Oskarshamn | Produktion av Bardic Design