Jailbreak logo
Utomhusäventyret Mysteriet med den stulna guldnyckeln i Västervik och Oskarshamn

Mysteriet med den stulna guldnyckeln

Ett fräckt inbrott har skett – stadens nyckel är stulen!

Vårt escape game-äventyr utomhus spelar ni när ni vill. Ni bestämmer själva när ni vill starta spelet.

Mysteriet med den stulna guldnyckeln finns att spela både i Oskarshamn och Västervik. Det är i stort sett samma äventyr på båda orter. Ni väljer själva var ni vill spela äventyret.

Västervik och Oskarshamn fick mottaga varsin nyckel vid en högtidlig ceremoni påkostad av självaste kungen för flera hundra år sedan. Nyckeln har en gyllene kärna av guld och besmyckad med allsköns tindrande ädelstenar som safirer, diamanter och rubiner. Ja, att guldnyckeln är ovärderlig råder det ingen tvekan om. Och nu är nyckeln stulen!

Polisen står handfallen, brottslingen har inte lämnat många spår eller ledtrådar efter sig. Och det är nu ni kommer in i bilden. Ni är privatdetektiver och har kallats in för att hitta tjuven med förhoppning om att återbörda nyckeln och kasta förövaren i fängelse.

Flera skummisar har setts smyga omkring i stan i samband med inbrottet. Ert första uppdrag är att undersöka brottsplatsen och med hjälp av list och logiskt tänkande hitta ledtrådar och finna kopplingar som gör att ni kommer närmare skurken och nyckeln.

Jakten kan börja! Har ni vad som krävs för att lösa mysteriet med den stulna nyckeln?

Vad är Mysteriet med den stulna guldnyckeln?

Mysteriet med den försvunna guldnyckeln är ett nytt escape game-äventyr utomhus, skapat av Jailbreak Oskarshamn AB, för spel i Oskarshamn och skapat av Jailbreak Västervik AB, för spel i Västervik. Spela när du vill!

En äventyrlig och interaktiv stadsjakt över staden med element från escape game, så som logiskt tänkande och samarbete, men betydligt mer fartfyllt och äventyrslystet. Ett Escape Game-spel utomhus, helt enkelt. Äventyret för dig genom staden där du och dina följeslagare tvingas lösa spännande uppdrag, pussel och utmaningar tillsammans för att få fast tjuven och hitta nyckeln.

Ingen lokalkännedom om varken Oskarshamn eller Västervik behövs och du väljer själv när du vill spela äventyret. Det är bara att köpa en biljett och sedan kan ni starta spelet direkt på startplatsen eller om två veckor, det bestämmer ni! Ni guidas runt genom stan med appen ClueKeeper. Det är i appen som ni registrerar era lösningar och mottager ledtrådar om ni kör fast.

Om spelet

Aktivitet / Ort

Information

*Företag betalar 399 kronor per lag exkl. moms. Eventuellt tillägg för genomgång med en spelledare vid ert starttillfälle.

Så här bokar du:

Klicka på knappen nedan för att boka aktiviteten. Vi önskar dig lycka till!

BRa att veta

Äventyret sker utomhus och ni kommer att traska runt i antingen Oskarshamn eller Västervik, beroende på var ni vill spela äventyret. Bekväma skor och kläder efter väder är att rekommendera. Vattenflaska, läsglasögon och minst en (1) fulladdad smarttelefon med internet är bra att ha med sig, för ni kommer att guidas runt staden av en app. I övrigt är ni välkomna precis som ni är!

Appen vi använder oss av heter ClueKeeper och det är även på ClueKeepers webbsida som ni köper er startkod till äventyret. När ni har laddat ned appen kan ni testspela spelet Välkommen till ClueKeeper, för att bekanta er med appen och dess funktioner. Det är inget måste utan för er egen skull.

All information om appen ClueKeeper som du behöver inför spelet hittar du här.

Äventyret beräknas ta mellan 2–2,5 timmar för de flesta lag. Passa gärna på att stötta det lokala kafé- och restauranglivet genom att avsluta med en härlig fika eller matbit i stan. Du behöver inte välja startdag och tid vid bokning utan bestämmer själv vilken tid och dag som du vill spela äventyret. Spelet börjar när du anger startkoden i appen.

När ni väl har startat äventyret och börjat spela, har ni sju dagar på er att avsluta spelet. Det finns således möjlighet att göra uppehåll i spelet om det behövs.

Oskarshamn: Starten sker vid brottsplatsen utanför Kulturhuset och äventyret avslutas i närheten av Inre hamnen. Den totala promenadsträckan är cirka 2,5 kilometer på stadens gator och lämpar sig även fint för barnvagn.

VästervikStarten sker vid brottsplatsen utanför Rådhuset och äventyret avslutas i närheten av Fiskaretorget i hamnen . Den totala promenadsträckan är cirka 2 kilometer på stadens gator och lämpar sig även fint för barnvagn.

Precis som alla våra aktiviteter är även detta skapat för att tilltala vuxna mer än barn, men barnfamiljer kommer så klart ha himla kul och kan hjälpas åt på äventyret. Den röda tråden genom våra aktiviteter är samarbete.

Att hjälpa till att lösa detta fruktansvärda brott och återbörda nyckeln torde ligga i både folks och fäs intresse, vilket gör detta till det ultimata äventyret att ta med sig vännerna, kollegorna eller familjen på. Du kan även spela det själv!

Vi rekommenderar 1-4 spelare per lag, är ni fler än så kan ni boka en biljett till och dela upp er i två lag och tävla mot varandra. Inga åldersgränser finns, varken nedåt eller uppåt. 

Det här äventyret sätter samarbete och logiskt tänkande på prov och passar utmärkt för teambuildingaktiviteten på jobbet. Upplev ett par fängslande timmar tillsammans där ni uppdelade i lag försöker vara de första att hitta tjuven och återbörda nyckeln! Ni spelar när ni vill. Önskar ni en genomgång med en spelledare inför er samlade start fixar vi det.

Pris: 399 kr ex moms per lag. Eventuellt tillägg för genomgång med en spelledare vid ert starttillfälle.

Mejla info@jailbreakoskarshamn.com för bokning och mer information. Glöm inte ange om det är i Västervik eller Oskarshamn ni vill spela äventyret.

RESULTATLISTA

Resultatlistan baseras på två saker: totalpoäng och tiden det tar för er att lösa respektive uppdrag. Klicka på resultatlistan nedan. Ni kan även klicka på de tre menyprickarna uppe till höger i appen när ni är inne i spelet och sedan klickar ni på ”Visa spelresultat”.