Jakten på Blåkullapiraternas hemliga skatt

Skrönan har blivit verklighet! Blåkullapiraternas skatt finns på riktigt och du har chansen att hitta den.
Men, se upp! Du är inte den enda som är på jakt efter deras guld och juveler.

Du har kommit över en bit av en stor skattkarta som tillhörde de skoningslösa och oh-så-brutala Blåkullapiraterna. Samla ihop dina kumpaner genast för att ge er iväg på en äventyrlig och interaktiv skattjakt över Oskarshamn med element från escape game, så som logiskt tänkande och samarbete, men betydligt mer fartfyllt och äventyrslystet.

Skattjakten tar dig ut över stock och sten och du och dina följeslagare tvingas lösa spännande uppdrag, pussel och utmaningar tillsammans för att bli det lag som hittar den åtråvärda skatten. 

Vad är Blåkullapiraternas skattjakt?

En äventyrlig och interaktiv skattjakt över Oskarshamn med element från escape game, så som logiskt tänkande och samarbete, men betydligt mer fartfyllt och äventyrslystet. Skattjakten tar dig ut över stock och sten och du och dina följeslagare tvingas lösa spännande uppdrag, pussel och utmaningar tillsammans för att bli det lag som hittar den åtråvärda skatten. Ingen lokalkännedom om Oskarshamn behövs.

Ni tävlar mot andra lag och äventyret avslutas med en prisutdelning. Alla kommer att få avsluta skattjakten, så ha hellre kul än stressigt. Begränsat antal platser så boka in ditt lag nu! 2-6 spelare per lag. Max 20 lag per dag!

Äventyret är i allra största del identiskt med det vi körde i september 2019. Vi har gjort vissa förändringar och förbättringar, men i det stora hela är uppdragen desamma. Har du spelat äventyret innan kommer du i mångt och mycket att känna igen dig.

Gå gärna med i Facebookevenemanget här och bjud in dina kumpaner!

När är Blåkullapiraternas skattjakt?

Äventyret äger rum kl 13 följande tre datum: 21 maj, 22 maj och 23 maj. Samling och start i stadsparken i Oskarshamn. Det är viktigt att ni är i tid och kan ta del av information, tips och förhållningsregler.  Vi börjar med allmän information, sedan är det registrering och därefter skickas ni iväg lagvis på ert äventyr. Ni kommer att rapportera lösningar på de olika uppdragen och utmaningarna i en specifik app, så ni behöver en fulladdad smarttelefon med internetanslutning. All viktig information kommer skickas i ett separat mejl, vilket ni erhåller i god tid innan äventyrets startdatum.

Ni har 4 timmar på er att klara äventyret och hitta Blåkullapiraternas hemliga skatt. Under dessa fyra timmar kommer ni att bjudas på fika och snacks i samband med vissa uppdrag. Därefter väntar prisutdelning kl 19 vid målgången. I väntan på prisutdelningen passar det perfekt att fylla på med energi i form av god mat och svalkande dryck och vi kan i samarbete med Restaurang Badholmen erbjuda er följande:

Det finns möjlighet att förköpa varmrätt på buffé till ett riktigt förmånligt pris. Pris förköp: 100 kr. Pris på plats: 199 kr.
Du köper till maten i samband med bokning och betalning online i vårt bokningssystem och anger även där ev. allergier. 
Varmrätterna på buffé som erbjuds är:
rökt lax, varm potatissallad, inlagd fänkål- och morotssallad, dill- och citronkräm
eller
gräslök- och citronmarinerad kyckling, varm potatissallad bearnaisesås, rostad svamp och rödvinssås.

Behövs det särskilda förkunskaper eller förberedelser?

Stora delar av äventyret sker utomhus och ni kommer att traska runt i staden. Bekväma skor och kläder efter väder är att rekommendera. Vattenflaska, läsglasögon och minst en (1) fulladdad smarttelefon är bra att ha med sig. I övrigt är ni välkomna precis som ni är! 

Ni behöver inte ha spelat ett escape game-rum innan för att klara av äventyret. Det kan så klart vara en fördel att ha en hjärna som är uppvärmd genom logiskt tänkande och samarbete, så tveka inte att boka in dig och ditt lag i ett av våra rum för att värma upp inför skattjakten. 

Vem passar det här äventyret för?

Att lägga vantarna på Blåkullapiraternas gömda skatt torde ligga i både folks och fäs intresse, vilket gör detta till det ultimata äventyret att ta med sig vännerna, kollegorna eller familjen på. 2-6 spelare i varje lag. Inga åldersgränser finns, varken nedåt eller uppåt. Vi erbjuder inga barn- eller pensionärsrabatter utan det är samma pris per person för varje lagmedlem. Pris: 350 kr per person inkl. fika och snacks.

Pris inkl. varmrätt på buffé: 450 kr per person inkl. fika och snacks.
Barn under 18 år måste dock spela tillsammans med vuxna, eftersom vissa uppdrag och klurigheter är för svåra för barn att klara av själva.

Boknings- och betalningsinformation

Max 6 spelare i varje lag. Vi ber er att boka för samtliga i laget i en och samma bokning, så vi enkelt kan hålla reda på hur många lag som ska spela. Exempelvis så bokar lagkaptenen och betalar för hela kalaset. Övriga lagmedlemmar kan sedan betala sin del till lagkaptenen via swish, i choklad, med armhävningar eller i natura, det lägger vi oss inte i.

Pris: 450 kr per person inkl. varmrätt på buffé samt fika och snacks.

Pris: 350 kr per person inkl. fika och snacks (ej varmrätt på buffé).

Bokning och betalning sker via vårt online-bokningssystem. Begränsat antal platser så styr ihop ett lag på momangen och boka direkt! De här tre datumen är de sista någonsin för Blåkullapiraterna!
Bokningsvillkor: Köpt biljett återlöses ej, men kan överlåtas till annan spelare.

Företagskund och önskar betala mot faktura?

Mejla oss antal spelare till info@jailbreakoskarshamn.com. Pris per person för företagsfaktura: 350 kr ex. moms. Vi bokar in er i den turordning som mejlet kommer.

Boka hotellrum

Passa på och gör en heldag av äventyret genom att boka övernattning i Oskarshamn. 21 maj är kristi himmelsfärd och fredagen den 22 maj är således en klämdag för de flesta.

Best Western Hotel Corallen precis vid vattnet erbjuder:
dubbelrum: från 495 kr per person, enkelrumstillägg: 495 kr. Uppge kod: jailbreak vid bokning info@hotelcorallen.se eller 0491-76 81 81.

Ett stenkast från målgången i hamnen ligger Best Western Sjöfartshotellet, som erbjuder:
dubbelrum: 750 kr, enkelrum: 500 kr. Uppge kod: Blåkulla vid bokning. Tel: 0491-768300.

Adels Hotell ligger knappa två stenkast från målgången och erbjuder:
dubbelrum: från 345 kr per person, enkelrumstillägg: 255 kr. Uppge kod: jailbreak vid bokning info@adels.se eller 0491-78 03 03.

Större sällskap eller privat event?

Är ni ett stort sällskap på 50-120 personer och vill ha äventyret helt för er själva ett specifikt datum? Mejla oss på info@jailbreakoskarshamn.com med förfrågan innehållandes antal spelare och datum samt tid så återkopplar vi med mer information.

Summering

 • Blåkullapiraterna: hemska typer, stor skatt, roligt äventyr
 • 21, 22, 23 maj kl 13- ca. 19.30
  Kl 13: info och registrering, kl 19: prisutdelning
 • 2-6 spelare i varje lag, max 20 lag per dag
 • Bokning görs lagvis, för hela laget på samma gång. BOKA HÄR!
 • Pris: 350 kr per person, inkl. fika och snacks (ej varmrätt)
 • Pris: 450 kr per person inkl. varmrätt på buffé, samt fika och snacks
 • Företag kan betala mot faktura vid mejlförfrågan till oss
 • Minst en (1) smarttelefon med fulladdat batteri och internet behövs
 • Sköna skor, vattenflaska samt kläder efter väder
 • Mer information får ni mejlledes i god tid innan äventyrets start
Scroll to top